Mig centenar de persones descobreixen a Món Sant Benet les varietats de tomàquets existents al Bages

24-07-2017
Es tracta de la primera de les activitats de la Festa del Tomàquet que se celebrarà fins a finals d'agost a la comarca

Les instal·lacions de la fundació Alícia a Món Sant Benet han acollit la primera de les activitats de la Festa del Tomàquet que se celebrarà fins a finals d'agost al Bages. Mig centenar de persones han participat en una jornada científica sobre les varietats de tomàquets existents a la comarca i els seus usos a la cuina.

La jornada estava organitzada per la Fundació Alícia, l'Era, l'Escola Agrària de Manresa, el Rebost del Bages i amb la col·laboració de Món Sant Benet. És una nova mostra del compromís de la Fundació Alícia i la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona l'equipament, amb la comarca i amb l'alimentació sostenible a través de la valoració de la feina de les persones que viuen i treballen al territori i dels productes locals.

En el marc de l'activitat, Jaume Biarnés, responsable de Cuina a Alícia, ha explicat el treball que estan realitzant amb el Rebost del Bages per valoritzar el tomàquet local. L'objectiu és donar a conèixer les possibilitats que les varietats locals de tomàquets poden oferir i promoure el seu ús tant a les llars com als establiments de restauració del Bages. Per la seva part Marc Puig-Pey, a través d'un showcooking, ha acostat aquests usos a la cuina posant exemples d'algunes de les elaboracions que podem realitzar amb els tomàquets bagencs.

La jornada també ha comptat amb la intervenció de Xènia Torras, coordinadora general de l'associació L'Era, que ha explicat als assistents les diferents varietats locals de tomàquets existents a la comarca.

Finalment des de la Fundació Alícia han aprofitat per donar a conèixer Traditom, un importat projecte europeu que compta amb la participació d'universitats i centres de recerca de tota Europa, entre les quals hi ha Alícia.

La jornada celebrada a Món Sant Benet
La jornada celebrada a Món Sant Benet